| 		
		 
 DESZNYÓVÁGÁS
  2008.12.07. 12:46 
 egy barantásnak ezt is tudnia kel
 
  
Aggyonisten Barantások! 
 
December 13-án, szombaton dr. Magyar Gábornál disznóvágás esedékes. Jó hangulat, különféle ismeretek elsajátítása, a disznó feldolgozásának különböző munkálatai /egy barantásnak ezt is tudnia kell/, és mindenféle zsíros finomság várja az idelátogatót. 
A sertéseken kívül minden mást nekünk kell biztosítani. Úgymint: jó kések, kötél, pörzsölő, gyökérkefe, üst, üstház, raklap, hastok (asztal), bárd, hurkatöltő, szárított bél, madzag, tű, fűszerek, és nagy-nagy tálak, edények... remélem nem hagytam ki semmit. 
Nálam jelentkezzetek (kissgsz@freemail.hu, 20/338-7249), illetve az eszközfelajánlásokat is tegyétek meg!  
Részvételi díj 5000 Ft, amit a disznók természetbeni juttatásokkal bőségesen ellensúlyoznak majd. 
Isten áldjon meg bennünket és a disznókat se hagyja el! 
Kicsi 
  
Monorról, Rákoscsabáról Gyuri bácsinál jelentkezzen, aki részt akar venni az eseményen, hogy a leutazást megszervezzük. 
06 20 97 13 499 
  
Mozzanatok: 
Találkozás 
Eszközök számbavétele 
Munkaelosztás /Jányok sütnek - főznek-----kemencében/ 
Áldomás 
Fogás 
Vágás 
Pörzsölés 
Vakarás 
Dirib -darab 
Abálás- hurkakészítés 
Kolbászkészítés 
Zsírkisütés /hozzatok vendőt, vagy egyéni készletből valónagyobb befőttes üveget:Pl 2 literes/ 
Füstölésre szánt szalonna besózása  
A TÖBBI HÚST 0,5 KG OS CSOMAGOKBAN:  
pörköltnek, húslevesnek, rántott húsnak, pecsenyének, csontlevesnek 
  
Közösen ebédelünk: 
  
A lányok készüljenek: 
Kenyérsütés 
Orjaleves 
Sült pecsenye 
Sült vér 
Vesepecsenye 
  
 |